Ronald Plug - Consultant bij Yxion

“Wij kunnen het kwaliteitsbesef naar een hoger niveau tillen.”

Hij komt oorspronkelijk uit de pharma. Maar juist in de foodsector speelt Yxion consultant Ronald Plug een grote rol van betekenis. “Voor het opzetten van een productielijn mag je mij midden in de nacht wakker maken.”

Voordeur

“Zes uur ’s ochtends deed ik de deur achter mij dicht, Acht uur ’s avonds ging hij pas weer open. Drie jaar lang pendelde ik tussen mijn huis in Heemskerk en mijn werk in Beilen, een slordige vierhonderd autokilometers per dag. En geen moment stond het reizen me tegen. Daar was het project simpelweg te gaaf voor.

Voor het van A tot Z opzetten van een nieuwe productielijn kun je mij midden in de nacht wakker maken. Als Commissioning en Startup Manager, ingehuurd via Yxion, dacht ik met een babyvoedingsproducent mee over de bouw van de nieuwe verpakkingslocatie, de inrichting, de aanschaf van machines en het testen ervan. Vanaf de eerste plannen op de tekentafel tot het eerste blik babyvoeding dat van de lopende band rolde; ik was bij elke stap betrokken. 

Neusje van de zalm

Voor zo’n project, het neusje van de zalm, vind ik drie jaar eigenlijk nog te kort. Ook al houd ik ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan, om nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen. Dat maakt mijn werk bij Yxion ook zo leuk, de grote diversiteit aan klanten en projecten. 

De brede ervaring die ik in mijn carrière heb opgedaan, met name in de pharma, plaveide de weg voor de rol die ik nu al zeven jaar bij Yxion geniet. Officieel ben ik Quality Assistance en Quality Control consultant. In werkelijkheid doe ik alles van projectmanagement tot aan kwaliteitsassurance. Het maakt dat ik altijd mijn ei kwijt kan bij Yxion, altijd wel een project vind waar ik me thuis bij voel.

Het enige wat er nog overblijft om te wensen, is een grotere rol voor Yxion. Als consultants zijn we altijd ‘slechts’ een schakel in een grote ketting. Nooit wordt er een heel team van Yxion ingehuurd dat samen zo’n heel nieuwbouwproject uit de grond stampt. Maar we zouden het kunnen, dat weet ik zeker. Ik zou het prachtig vinden als alle disciplines die we in huis hebben, die altijd los van elkaar werken, samen worden gebracht. Zodat we kunnen laten zien dat we over de kennis en kunde beschikken om zulke enorme klussen succesvol af te ronden.

Krachten

Het is een van de krachten van Yxion. Dat we klanten bij elk onderdeel van het proces bij kunnen staan. In de pharma, oorspronkelijk onze core-business, maar tegenwoordig net zo goed in de food. Of misschien zelfs nog wel beter, juist dankzij onze ervaringen in de pharma. 

We zijn het gewend om de regels héél strak na te leven, met heel duidelijke protocollen te werken. Dit moet nu eenmaal als het patiëntveiligheid betreft. In de food zijn de regels wat minder strak, de lat hoeft er natuurlijk ook niet net zo hoog te liggen. Maar wij kunnen het kwaliteitsbesef van medewerkers in de productielocatie in korte tijd wel naar een hoger niveau tillen. Zodat er bijvoorbeeld nooit een haar in het product belandt.

We weten hoe het werkt. En het blijft prachtig om die kennis te mogen delen. Ook als we er duizenden kilometers voor moeten rijden.”

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en de volgende uitdaging in jouw carrière aangaan? Dan is Yxion het bedrijf voor jou! Neem eens een kijkje bij onze vacatures, of neem vrijblijvend contact met ons op.

process-engineer-vacature

inschrijven Yxion

Yxion vacatures
Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close