Katja Ludwig - Senior Accountmanager

Het carrièrepad dat Katja Ludwig bij Yxion bewandelt, is zeker niet doorsnee. 1 januari 2016 is zij als Corporate Recruiter begonnen bij Yxion. 6 maanden later is zij verhuisd naar Singapore omdat haar echtgenoot daar een expat contract kreeg aangeboden. Tussen Yxion en Katja klikte het zo goed, dat beide partijen haar baan niet wilden opzeggen. Op ruim 10,000 kilometer afstand deed ze haar recruitmentwerk met veel succes. Nu bijna vijf jaar verder is Katja weer naar Nederland verhuisd en heeft zij haar nieuwe uitdaging bij Yxion gevonden: de rol van Senior Accountmanager vervullen. 

“Ik werk al meer dan tien jaar als recruiter in de farmaceutische industrie, waarvan al bijna vijf jaar bij Yxion. In 2016 ben ik bij Yxion begonnen om het recruitmentteam te versterken, nadat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Bij Yxion focuste ik mij voornamelijk op de technische functies, denk hierbij aan kwalificatie- en validatie engineering, dat is mijn expertise. Ik ben een echte ‘tech-vrouw’!

Werken vanuit Singapore

Vanaf de eerste dag had ik het enorm naar mijn zin bij Yxion, maar eind maart 2016 bracht een verrassende ontwikkeling: mijn echtgenoot kreeg een expat contract aangeboden in Singapore. Gelukkig werkt recruitment prima vanaf een afstand. Je hebt natuurlijk te maken met het tijdsverschil tussen Singapore en Nederland, maar achteraf kan ik zeggen dat ik nog nooit zó efficiënt heb kunnen doorwerken. Wanneer Nederland aan het slapen was, kon ik 6 uur lang kandidaten zoeken, en als Nederland weer wakker was, kon ik achter kandidaten aan bellen en het contact met klanten onderhouden.

Het is erg prettig dat Yxion als werkgever rekening houdt met de wensen en mogelijkheden van medewerkers. Dat geldt voor vakinhoudelijk wensen, maar dus ook voor privéomstandigheden. Soms is de reisafstand groot, of is iemand niet fulltime beschikbaar. Dan kijken we altijd hoe we daar een oplossing voor kunnen vinden, want het draait toch om een goede match voor zowel de opdrachtgever als de collega. Mijn situatie was natuurlijk extra bijzonder, maar het laat goed zien hoe Yxion meedenkt en meewerkt wanneer privéomstandigheden daar om vragen.

Nieuwe uitdaging

Sinds juni 2020 ben ik weer terug in Nederland en dit bracht een nieuwe uitdaging binnen Yxion met zich mee. Jarenlang heb ik het recruiten met veel plezier gedaan, maar het leukste aan recruitment vond ik toch wel het relatiebeheer. Met mijn nieuwe functie als Senior Accountmanager kan ik langdurige relaties onderhouden met onze klanten en onze klanten nog beter leren kennen. Wat wil de klant? Wat drijft de klant? En hoe kunnen wij de klant goed ondersteunen? Dat zijn wat mij betreft belangrijke elementen in een samenwerking, en daar ga ik mij 100% voor inzetten.

Ook met mijn jarenlange expertise in het technische vak hoop ik, als Senior Accountmanager, onze klanten nog beter bij te kunnen staan. Het is belangrijk om een goede vertrouwensrelatie op te bouwen en écht te begrijpen wat de klant zoekt. Ik ga deze nieuwe uitdaging met beide handen aan!

Yxion verandert

Sinds 2016 is er veel bij Yxion veranderd. Het is mooi om het verschil te zien tussen Yxion in 2016 en nu. De sfeer is erg goed. Het is een jong, dynamisch team waarvan je ziet dat het energie heeft en de wil om te groeien. Yxion is de afgelopen jaren een nieuwe weg ingeslagen en ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan mag leveren met mijn nieuwe functie!’’ 

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en de volgende uitdaging in jouw carrière aangaan? Dan is Yxion het bedrijf voor jou! Neem eens een kijkje bij onze vacatures, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer testimonials

Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close