Samen innoveren in de Healthcare

Medical devices in de gezondheidszorg

De medical devices branche produceert medische apparaten. In de gezondheidszorg worden medische apparaten ontwikkeld om te diagnosticeren en ziekten te behandelen. Je kunt hierbij denken aan eenvoudige tongspatels en bandages, maar ook complexe programmeerbare pacemakers en geavanceerde beademingsapparaten. Belangrijke productcategorieën zijn elektro-medische apparaten, chirurgische implantaten, medische benodigdheden, bestralingsapparatuur, in vitro diagnostische apparaten en tandheelkundige artikelen. 

Uitdagingen in de healthcare

Meer dan ooit tevoren begint de nadruk van de medical devices op ontwerp en eenvoud te liggen. Dit gedreven door software en technologieën. De vraag naar technologische, intuïtieve apparaten, met een snellere time-to-market blijft toenemen. 

Een uitdaging? Dit hoeft niet. Onze consultants helpen bij het veiliger, innovatiever en kosteneffectiever inzetten van medische apparaten.

Hoe helpt Yxion bedrijven in de healthcare sector?


Quality Assurance

Yxion kan ondersteuning bieden bij het opstellen, implementeren en trainen van het gehele, bedrijfsbrede QMS. Het QMS systeem overkoepelt, conform de cGMP richtlijnen, alle procedures voor QA, QC, Gebouwen en apparatuur, Operations, Grondstoffen en Logistiek en Verpakken en Distributie. Als onderdeel van het QMS systeem worden ook de beheerssystemen voor documentatie en data ingevoerd en getraind. Bij dit laatste kan gedacht worden aan tracing en documentsystemen en informatiesystemen als LIMS.

Meer informatie over Quality Assurance

Engineering & Validatie

Yxion initialiseert, coördineert en implementeert volledige projecten. Hiervoor kan Yxion het conceptueel en de basic design uitvoeren en ontwerpdocumenten van externe partijen reviewen. Ook stelt Yxion planningen en kostenramingen op en voeren we haalbaarheidsstudies uit. Yxion kan de GMP design review voor jou uitvoeren of begeleiden.

Meer informatie over Engineering & Kwalificatie

Project, Commissioning & EPC Managers

Tot slot hebben we Project, Commissioning en EPC managers die gehele trajecten van A tot Z verzorgen.

Meer informatie over Management

Bedrijven waar wij o.a. mee hebben samengewerkt:

 

Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close