Samen innoveren in de Food branche

Uitdagingen in de food branche

De food branche is een branche die constant in beweging is. Voor producenten biedt dit kansen, maar ook uitdagingen. Er is een steeds grotere vraag naar gezond voedsel, digitalisering speelt een rol en er is een opkomst van keurmerken. Het vertrouwen in de kwaliteit van voedsel is cruciaal. Waar komen onze producten vandaan en hoe worden ze geproduceerd? Radicale transparantie naar consumenten is gewenst. 

Daarnaast is men bezig met gezondheid en milieu. We eten met zijn allen minder vlees, minder suiker en minder additieven. Plastic verpakkingen worden geweerd en duurzaamheid is een begrip die je overal tegenkomt.
Tot slot zijn wij als consumenten gewend om veel keuze te hebben. Alleen al een paprika vind je in 5 verschillende soorten. En doe je je boodschappen in de winkel, onderweg, of bestel je online?

Moderne technologieën bieden antwoord op verschillende uitdagingen. Productieprocessen zijn sneller dan ooit, de houdbaarheid van producten neemt toe en productiekosten worden geoptimaliseerd. Toch zijn er ook uitdagingen die niet alleen door machines kunnen worden gerealiseerd. Onze consultants helpen jou graag bij deze uitdagingen.

Voedselveiligheid

Als bedrijf in de foodbranche is voedselveiligheid prioriteit nummer 1. Onhygiënisch voedsel kan ziektes veroorzaken, vooral bij baby’s, jonge kinderen, ouderen en zieken.

Organisaties, zoals de FDA, EPA, OSHA en FTC handhaven de normen die samengaan met het lanceren van nieuwe producten. Ze reguleren voedseletiketten en controleren of productieprocessen in de food branche veilig en hygiënisch verlopen. Onze Yxion consultants dragen graag bij aan een goed verloop van deze processen.