Eva Blaas-Thapa - Consultant bij Yxion

Bij Yxion stroomt continu nieuw talent binnen. Zo ook Eva Blaas-Thapa, sinds juni aan de slag als QA Specialist. Tijd om meer over haar te weten te komen!

Paspoort

Naam: Eva Blaas-Thapa
Woonplaats: Amsterdam
Geboortejaar: 1982
Functie bij Yxion: QA Specialist
Gevolgde opleiding: Biofarmaceutische Wetenschappen

Wat wilde je vroeger worden als je later groot was?

“Als klein meisje wilde ik arts worden, maar uiteindelijk ben ik een hele andere richting opgegaan. Ik ben na mijn studie Biofarmaceutische Wetenschappen verder gegaan in de academische wereld, maar vond dat ik toch te ver van de patiënt vandaan stond. Ik ben toen 9 maanden naar India en Nepal gegaan om te reflecteren. Wat wil ik in het leven? Wat kan ik bijdragen? Eenmaal terug in Nederland kwam ik als Quality Engineer in de pharma terecht. Maar nu, als consultant, merk ik pas dat ik écht de kans heb om iets waardevols te doen en op meerdere vlakken bij kan dragen aan verbetering van de kwaliteit van leven. En ik neem natuurlijk alle kennis en ervaring uit de academische wereld en de pharma mee.”

Waarom heb je ervoor gekozen om als consultant te werken?

“Bij mijn vorige bedrijf kwamen consultants van Yxion regelmatig helpen. Met één van hen had ik een hele goede klik. Hij zag wel een consultant in mij en vroeg me bij Yxion te solliciteren. Eerst wees ik dit aanbod af, want ik wilde mezelf nog ontwikkelen binnen het vorige bedrijf. Maar toen ik later merkte dat ik stagneerde in mijn groei, heb ik toch de stap gemaakt. Ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan.”

Hoe was je eerste werkdag?

“De eerste dag, of eigenlijk de hele eerste maand, ben ik vooral opgeleid in de sector medical devices. Ik moest keihard trainen, want deze sector is helemaal nieuw voor mij. Dit was even pittig, vooral omdat ik ook een kleintje thuis heb, maar inmiddels zit ik er gelukkig lekker in.”

Waar ben je nu mee bezig?

“Ik ben nu bezig met een innovatieproject. We gaan het werk dat operators doen, werk dat zorgt voor ergonomische klachten, ‘vertalen’ zodat een machine het kan doen. Het is heel technisch, maar er komt ook veel gevoel bij kijken. Die balans tussen het analytische en het empathische vind ik persoonlijk heel belangrijk.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“De creatieve en mentale uitdaging die in het werk zit en de analytische uitdaging om iets waar te kunnen maken vind ik heel leuk. En het contact met andere mensen. Niet alleen met collega’s van verschillende disciplines tijdens brainstormsessies, maar ook met operators op de werkvloer. De functie als brugvrouw tussen Engineering en Quality en het verbinden van de mensen vind ik erg inspirerend.”

Een makkelijke om af te sluiten. Bakkie doen of barbecue?

“Bakkie doen! Die was heel simpel. Gezellig met collega’s kletsen bij het koffiezetapparaat of in het zonnetje buiten, daar hou ik van.”

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en de volgende uitdaging in jouw carrière aangaan? Neem eens een kijkje bij onze vacatures, of neem vrijblijvend contact met ons op.
 

Meer testimonials

Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close