Laat onze experts je adviseren of geef projectfases uit handen

Onze Process Engineers, procestechnologen, Project Engineers, vaktechnisch specialisten en Project Managers zijn onder andere gespecialiseerd in onderwerpen als User Requirement Specifications (URS), risico-inventarisaties, Energy Health & Safety reviews (EHS) en het aansturen van projecten.

Yxion heeft ervaren projectmanagers in dienst die jou kunnen adviseren bij een project of het projectmanagement volledig voor je kunnen verzorgen. Indien gewenst coördineren ze alle interne en externe activiteiten of voeren ze alle projectfases voor je uit.

Verschillende methodes

Onze projectmanagers werken onder meer volgens verschillende methodes:

  • constructiemanagement – een methode waarmee je optimaal toezicht houdt op de constructie, planning en het ontwerp van een project. Onze Construction Managers waken over kwaliteit, veiligheid, tijdbeheer, kostenbeheer en efficiënte communicatie;
  • engineering management – onze engineering managers zijn consultants met veel ervaring als projectmanager in de technische sector. Zij volgen de richtlijnen voor Good Engineering Practice (GEP, de standaard voor farmaceutische en/of biotechnologische faciliteiten). Uiteraard letten ze ook scherp op de veiligheid en bruikbaarheid;
  • procestechnologie en procesvalidatie - Procestechnologen van Yxion laten de technische processen in jouw bedrijf of organisatie goed functioneren en verbeteren de kwaliteit van je producten. Zij kunnen nieuwe processen ontwerpen, bestaande processen optimaliseren en snel in actie komen als er onverhoopt storingen of andere problemen zijn. Onze ervaren procestechnologen en engineers zijn thuis in bioprocessen, chemische processen en de bereiding van solids.
  • commissioning en start-up-management – bij deze methodes controleer je of een product of dienst voldoet aan de verwachtingen van de opdrachtgever. De nadruk ligt vooral op het controleren van het proces. Maar het bewaken van het budget, de planning van de opstart, het zorgen voor de benodigde menskracht en materialen voor het inbedrijfstellen en het afstemmen met de interne stakeholders behoren ook tot het takenpakket;
  • EPC-management (management van Engineering, Procurement en Construction oftewel detailengineering) – onze EPC-managers dragen bij aan de optimale productieomgeving. Zij zorgen ervoor dat de constructie volgens gemaakte afspraken wordt gerealiseerd en opgeleverd.

Ondersteuning of advies nodig op het gebied van Engineering en Project Management? Neem dan contact op met Christiaan van Kouwen. Je kunt hem bereiken via zijn e-mail: c.vankouwen@yxion.nl, of bellen naar +31 (0)6 835 10 489.

Ben jij een ervaren engineer of projectmanager? Bekijk dan hier onze vacatures.

Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close