Engineering & Kwalificatie

Yxion initialiseert, coordineert en implementeert volledige projecten. Hiervoor kan Yxion het conceptueel en de basic design uitvoeren en/of ontwerpdocumenten als basic en detail design documenten van externe partijen reviewen. Ook stelt Yxion planningen en kostenramingen op en voeren we haalbaarheidsstudies uit. Yxion kan de GMP design review voor jou uitvoeren of begeleiden. 

Yxion is zeer ervaren in het opstarten en afronden van projecten, van begin tot eind, van projectconcept, basic design en URS tot en met de PQ en process validatie en handover aan de eindgebruikers. 

Engineering

Yxion levert support in engineering management. Daarbij helpen wij bij het opstellen van programma van eisen / URS en coordineren daarna de basic en detail engineering. De engineering fase wordt afgesloten met een beoordeling, indien gewenst geformaliseerd in een ontwerp kwalificatie. Van belang daarbij is dat het programma van eisen / URS in de daarop volgende fase volgens de vereisten wordt uitgewerkt. Om tot goed gekwalificeerde eindresultaten te komen, zorgen wij ervoor dat de engineering volgens GEP ( Good Engineering Practices) wordt uitgevoerd. Essentieel hierbij is het opstellen en uitvoeren van risico assessments.

Opstellen en uitvoeren van kwalificaties

Opstellen van commissioning en kwalificatiedocumenten IQ/OQPQ, afstemmen daarvan in de organisatie en zorgen voor de uitvoering en rapportage. De benadering van Yxion ten aanzien van kwalificatie is risk-based volgens de richtlijnen van de ASTM 2500. Deze benadering leidt in de ervaring van Yxion tot een "Lean Qualification", een aanzienlijke besparing in de kwalificatiekosten en een snellere doorlooptijd.

Procestechnologie en procesvalidatie

Of het gaat om bioprocessen (USP/DSP), chemische processen of om de bereiding van solids, Yxion beschikt over ervaren procestechnologen / engineers die ingezet kunnen worden voor troubleshooting, procesoptimalisatie en procesontwerp / engineering. Daarnaast kunnen procestechnologen ondersteuning geven bij het uitvoeren van de procesvalidaties.

 

Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close