Christiaan van Kouwen - Commercial Director

Van civiel ingenieur naar pharma kennispartner. Projecten hebben altijd een rode draad in de carrière van Christiaan van Kouwen gespeeld. Allereerst door zelf als techneut binnen de civiele bouw hieraan deel te nemen en later steeds meer als kennispartner. In 2018 was het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Via mijn netwerk ben ik terechtgekomen bij Yxion. Tijdens mijn eerste gesprekken kwam ik erachter dat Yxion een bedrijf is waar veel potentie in zit. De behoorlijke groeimogelijkheden én de uitdaging die daarbij past maakten mij erg enthousiast.’’ 

Christiaan begon bij Yxion als Operational Director. “Ik ben als Operational Director ingestapt bij Yxion, waarbij ik verantwoordelijk was voor de werknemers- en opdrachtgeverstevredenheid. Ik hield mij bezig met de ontwikkeling van de vaardigheden en het werkgeluk van onze consultants. Tevens onderhield ik contact met opdrachtgevers over het succesvol realiseren van projecten.” 

De uitdaging

In september 2020 werd Christiaan gevraagd om als Commercial Director verder te gaan. “Nu ben ik verantwoordelijk voor het commerciële beleid en de strategie. Sinds september hebben wij een ‘reboot’ gedaan van ons commerciële netwerk, met de wetenschap dat wij al goede relaties hebben. Wij zijn ons gaan focussen op ons netwerk en zijn deze geleidelijk aan het uitbouwen. Mijn collega Katja en ik bestieren de markt om opdrachtgevers te voorzien van onze cGxP-kennis.

Ik krijg er veel energie van als ik een bestaande of nieuwe opdrachtgever kan helpen en daarbij een meerwaarde kan bieden met onze dienst. Daarnaast geeft het me voldoening wanneer ik onze consultants blij kan maken met een nieuwe opdracht en diegene echt op zijn of haar plek zit.”

De kansen van Yxion

Yxion heeft de afgelopen jaren wat groeistuipen doorgemaakt. We zijn hier inmiddels doorheen en maken op dit moment de eerste stappen om het volle potentieel van ons bedrijf te verwezenlijken, vertelt Christiaan. “De Yxion Academy is hier een goed voorbeeld van. Met de Yxion Academy trainingen stimuleren we de ontwikkeling van mensen. Daarbij hebben wij vorig jaar de vakgroepen opgezet. Onze vakgroepen maken het mogelijk kennis efficiënt binnen onze organisatie te delen en ontwikkelen. Door het jaar heen komen de vakgroepen bijeen en bespreken onze consultants zaken die actueel zijn en het verschil maken. Ik ben hier erg trots op!”

Dé kennispartner

 “Wij hebben een mooie ambitie om van Yxion dé cGxP kennispartner te maken binnen de Pharma, Biotech, Medical Devices & Food. Wij vinden het belangrijk om onze cGxP kennis uit te dragen en daar hebben we de afgelopen jaren, met de Yxion Academy en de vakgroepen, al mooie stappen in gemaakt.”

Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en de volgende uitdaging in jouw carrière aangaan? Dan is Yxion het bedrijf voor jou! Neem eens een kijkje bij onze vacatures, of neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer testimonials

Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close