Essentiële Kwaliteitssystemen

Categorieën: Alle trainingen, Vaktechnisch

Doel

Deze training maakt onderdeel uit van 4 hard-skill trainingen die allen zijn gericht op een brede vakinhoudelijke ontwikkeling. Op het gebied van Quality, URS/VMP, Cleaning validation en Inspection readiness.
Een praktische training in samenwerking met PCS Academy, waarin de deelnemers een stevige basis krijgen in drie essentiële kwaliteitssystemen: Change Control, Deviatie- en CAPA Management. Drie systemen die bijdragen aan verbetering van de kwaliteit, maar tegelijkertijd kunnen zorgen voor onnodig tijdsverlies en frustratie.

In de farmaceutische industrie wordt verwacht dat veranderingen gecontroleerd plaatsvinden én dat je onderzoekt waarom afwijkingen gebeuren en hoe deze in de toekomst te voorkomen. Goed onderzoek is niet eenvoudig. Vaak is een root cause analyse tijdrovend en is het een uitdaging om tot de echte oorzaak te komen. Veel voorkomende uitdagingen hierbij zijn; hoe zorg ik ervoor dat niets over het hoofd gezien wordt, wat zijn goede correctieve en preventieve acties en hoe bewaak ik de tijdslijnen?

Deze training bestaat uit een eLearning module, gevolgd door drie live online sessies, waarin je met eigen voorbeelden aan de slag gaat. Niet alleen de theorie leren, maar ook hoe je change control, deviatie- en CAPA management op de meest efficiënte manier in de praktijk uitvoert.

Doelgroep

Alle Yxion consultants.

Leerdoel

 • De kenmerken en stappen van het Change Control proces kunnen samenvatten, uitleggen en uitvoeren

 • Effectief Deviatie- en CAPA management toepassen en documenteren

 • Root cause analyse uitvoeren om tot de juiste correctieve en preventieve acties te komen

Programma

 • eLearning (60-75 min)
  - Change Control
  - Deviatiemanagement (incl. impact assessment en root cause analyse)
  - Correctieve en Preventieve acties (CAPA)
  - Trending
 • Workshops in 3 live online sessies
  - Leren door doen

Week 47: 16 november 2020
Week 49: 30 november 2020
Week 51: 14 december 2020

Reageer

Yxion BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close